Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Anlaşmamızı bozduk, artık ikili görüşmeleri de yapmayacağız”

01/06/2022

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada son dönemde ilişkilerin gerildiği Yunanistan’a sert çıktı. Erdoğan, “Yunanistan yola gelmeyecek, yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk. Anlaşmayı ortadan kaldırmak suretiyle bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Tarihten hiç mi ders almıyorsun, Türkiye ile dans etme” ifadesini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yükselen tansiyon düşecek gibi görünmüyor. ABD’de Türkiye’ye F-16 satışına engel olmak için lobi çalışmaları yürüten Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e “Benim için artık öyle biri yok” sözleriyle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin bugünkü grup toplantısında da Yunanistan ile ilgili alınan kararı da duyurdu.

“TÜRKİYE İLE SAKIN DANS ETME”

Türkiye’nin Yunanistan ile yüksek düzeyli stratejik anlaşmayı bozduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan yola gelmeyecek, yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk. Anlaşmayı ortadan kaldırmak suretiyle bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Tarihten hiç mi ders almıyorsun, Türkiye ile dans etme” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

“Şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Ya ne yapıyorsun sen, kendine gel. Sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın. Bunlarla artık ikili görüşmeleri yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek. ABD’de Rum lobisi imiş, Kongre’de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu