Batı Trakya HaberDünyaFoto Galeri

“Sizlerin yanınızda olacağız”

26/04/2022

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 26 Nisan Salı günü Gümülcine’yi ziyaret etti.

Bakan Mehmet Kasapoğlu, Batı Trakya ziyareti kapsamında Türk azınlık temsilcileriyle bir araya geldi. Kasapoğlu daha sonra Batı Trakya Türklerinin lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret etti. Kasapoğlu, Dr. Sadık Ahmet’in eşi ve DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, oğlu Levent Sadık Ahmet ve DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu tarafından karşılandı. Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler, merhum Sadık Ahmet’in kabri başında dua ettiler.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, eşi Ayşe Betül Kasapoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Gümülcine’deki Kırmahalle Camii’ne geçti. Burada soydaşlarla da görüşen Kasapoğlu ikindi namazını kıldı. Konuk heyet daha sonra Gümülcine çarşını gezerek esnafla görüştü ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kasapoğlu ve beraberindekiler BİHLİMDER’i de ziyaret ettikten sonra son olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti. Bakan Mehmet Kasapoğlu ve beraberindekiler burada Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve dernek yöneticileri tarafından karşılandı.

Bakan Kasapoğlu burada Batı Trakya’daki spor kulüplerinin başkanlarıyla görüştü. Kasapoğlu başkanlardan kulüplerin faaliyetlerini ve sorunlarını dinledi.

Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki heyet Gümülcine Müftülüğü ile GTGB tarafından Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Mehmet Kasapoğlu, Batı Trakyalı soydaşlarla iftarını açtı. İftar duasını ise İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptı.

İftar programında ev sahibi Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ile Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif birer konuşma yaptı. Aslen Batı Trakyalı olan TBMM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da yaptığı konuşmada kendisinin en önemli vasfının Batı Trakya Türkü olması olduğunu söyledi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yaptığı konuşmada heyet olarak Batı Trakya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye olarak Batı Trakya Türk Azınlığının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Bizleri bereketli sofralarınızda misafir ettiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’nin sizlere gönül dolusu selamlarını iletmek istiyorum. Aramızdaki kardeşlik bağı her zaman güçlendi. Tüm imkanlarımızla sizlerin yanınızda olacağız. Tüm insanlık için barış hoşgörü ve refah diliyorum. Rabbimiz birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu’na Batı Trakya ziyareti sırasında Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, aslen Batı Trakyalı olan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Molla Salih, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif ve diğer yetkililer eşlik etti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu