Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Tarkan Multaza korona yardımı hakkında açıklamalarda bulundu

21/04/2022

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, çiftçilere yapılacak korona yardımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarkan Multaza, yardım ile ilgili başvuruların 16 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını ve ödemelerin Haziran ayı ortasında yapılmasının planlandığını belirtti.

Tarkan Multaza’nın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün Tarım bakanlığına bağlı Devlet Yardım Birimi yetkilisi Yorgos Çamis ile yaptığım görüşme sonrası korona yardım başvuruları 16 Mayıs pazartesi günü başlayacaktır. Ödemeler 15 Haziran gibi olacaktır. Artan maliyetler ve düşük fiyatlar yüzünden zor günler geçiren tütüncümüz için sadece bir nefes olacak bu yardımın verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Dünyada küresel olarak gıda tedarikinde büyük sıkıntıların yaşandığı bir dönemde bölgemizin çiftçileri geçinemediği için göç ediyorsa bir yerde yanlış yapılıyor demektir. Tütün, pamuk gibi ülkemizin tamamını ihraç ettiği bir üründür. Bu yüzden pamukta nasıl dönüme göre devlet destek sağlıyorsa tütüne de üretilen kilo başı 3 euro yardım verilmesi mecburidir. Bunun için bölgemizin seçilmişleri, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve en önemlisi gençlerimiz ile bir araya gelip anlaşmazlıklarımızı, sorunlarımızı, problemlerimiz bir kenara bırakıp bu bölge için hep birlikte mücadele etmek zorundayız, hala bir umut var.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu