Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Kozlukebir belediyesinden Türk mezarlığın tahrip edilmesine sert tepki!

16/03/2022

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet başkanı Erdem Hüseyin, İskeçe’nin Horozlu köyündeki Osmanlı döneminden kalma Türk mezarlığının futbol sahasına dönüştürülmesi için yapılan girişimi kınadı.

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet yaptığı açıklamada, “İskeçe ili Bulustra Belediyesine bağlı Horozlu Mezarlığının Belediye tarafından futbol sahasına dönüştürülmesi ile tarihimize ve kültür mirasımıza yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyor ve mevkidaşımı derhal aldığı bu karardan vazgeçmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet başkanı Erdem Hüseyin de açıklamasında, “İskeçe’nin Bulustra (Avdira) Belediyesi tarafanından ata yadigarı olan Horozlu (Petino) mezarlığının talan edilmesi bizleri derinden üzmüştür, bu vandalizm sebebi ne olursa olsun asla kabul edilemez. Bu olayı esefle kınıyorum ve Azınlığımızda infial yaratan bu olayın sorumlularının derhal yaptıkları bu yanlıştan dönmelerini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu