Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“İskeçe Hastanesi hem yönetim hem devlet tarafından desteklenmesi şarttır”

16/03/2022

İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’in İskeçe Hastanesiyle ilgili sorduğu soru önergesine Sağlık Bakanlığı’ndan cevap geldi.

İskeçe Hastanesinde başta Covid-19 nedeniyle, beraberinde yaşanan sorunları dile getiren milletvekili Zeybek, Sağlık Bakanlığına bugüne kadar yedi soru önergesi sunduğunu ve cevap verilmediğini kaydetti.

İskeçe Hastanesinin hem yönetim hem devlet tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken milletvekili Hüseyin Zeybek, önergeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Geriye dönük olarak sunduğumuz soru önergelerinde, pandemi nedeniyle hastaneye yatan hasta sayısı taburcu sayısı bölge hastanelerine sevk sayısı covid nedeniyle yaşamını yitiren vatandaş sayısı bunun yanında personel eksikliği ve bunun yol açtığı son derece önemli operasyonların ertelenmesi bunun yanında kapatılan Avdira sağlık merkezi v.s.

Lakin Bakanlık programlanmış ameliyatların aksamadığını, negatif  basınç ünitelerinin sürekli çalıştığını,en önemlisi de AZINLIK iş adamları tarafından İskeçe Hastanesine bağış yapılan oksijen üretim ünitesinin kullanımına gerek kalmadığı idda edildi.

Son olarak Sağlık Bakanlığı, İskeçeHastanesi İdaresi’ni haklandırıp, aylık bir bilgilendirme bülteninin sorumlulukları dahilinde olmadığını söyleyerek arka çıkmaktadır. Ancak, Hastane İdaresinden yerel halka Hastanenin durumu hakkında herhangi bir bilgi gelmemesi konusunda sessiz kalmaktadır. Açıkçası Bakanlığın Hastane İdaresine gösterdiği arka çıkma politikası, pandemi süresinde yerel toplumu bilgilendirmesi ve halk ile Hastane arasındaki hakim olan güvensizlik ortamını önlemesi gerektiği gerçeğini ortadan kaldırmaz.

İşlevsel verimli ve faaliyetlerinin düzgün bir şekilde devam etmesi adına İskeçe Hastanesinin hem yönetim hem Devlet tarafından desteklenmesi şarttır. Özellikle İskeçe bölgesinin covid 19 salgınından en çok etkilenen bölgeler arasında olduğunu ve bu yükü omuzlayan sağlık personelini unutmamak gerekir.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu