Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

‘Balkan Kolunda Kadın Olmak’ projesi çalışmalarına devam ediyor

13/03/2022

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile gerçekleşen projenin üçüncü hafta toplantısı 9 Mart Çarşamba günü Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde Şahin Eğitim ve Kültür Derneği’nin çatısı altında yapıldı.

Projenin üçüncü hafta sunumları 12 Mart Cumartesi günü Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde gerçekleşti. İskeçe Müftülüğü Vaizesi Hülya Giritli ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Münevver Ago tarafından sunum gerçekleştirildi.

Vaize Hülya Giritli, modern eğitim metodlarının temelinde İslâmî uygulamalara, gelenekteki usul ile modern usul aslında birbirinden farklı değil birbirini tamamlar nitelikte olması gerektiği konularına değindi. Proje kapsamında yapılan bilgilendirme toplantıları bayanlar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Ayrıca “Balkan kolunda kadın olmak” isimli proje çerçevesinde bir araya gelen Dr. Münevver Ago Şahin, Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde konuşmalarında sağlıklı çocuk yetiştirebilmek için yapılması gerekenleri, acil durumlarda çocuklara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini ve özellikle aşılanma üzerinde konuşmalar yaptı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu