Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

‘Balkan Kolunda Kadın Olmak’ projesi hayata geçirildi

28/02/2022

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve İskeçe Müftülüğü’nün organizatörlüğünde ‘Balkan Kolunda Kadın Olmak’ adlı bir proje başlatıldı.

Projenin ilk konukları Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve İskeçe Müftülüğü Din Görevlisi Emine Palazlı oldu.

Konuyla ilgili olarak partiden yapılan açıklama şöyle:

“Projenin ilk hafta konukları DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve İskeçe Müftülüğü Din Görevlisi Emine Palazlı hoca hanım oldu. 23 Şubat tarihinde Şahin’de ve 26 Şubat tarihinde Ketenlik ile Gökçepınar’da düzenlenen etkinliklerde DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu “Geçmişten günümüze Batı Trakya kadınının aile ve toplumdaki yeri” konulu bir sunum gerçekleştirirken Emine Palazlı hoca hanım ise “Kadın olgusunun kültürel gelişimi ve İslâm’da kadının yeri ve önemi” konusunu işledi.

Şahin, Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na mensup kadınlar projeye yoğun ilgi gösterirken aynı zamanda büyük bir misafirperverlik de ortaya koydular. DEB Partisi olarak BTAYTD ve İskeçe Seçilmiş Müftülüğünü gerçekleştirmiş oldukları bu projeden dolayı tebrik ve teşekkür eder, projeye devaminda da başarı dileklerimizi iletiriz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu