Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Bebekler bombaların altında, sığınaklarda dünyaya geldi

26/02/2022

Ukrayna’nın başkenti Kiev, Rus işgalinin üçüncü gününde bomba sesleri ile yankılanırken, sığınak olarak kullanılan bir metro istasyonundan umutlandıran bir haber geldi. 23 yaşındaki bir kadın, bombaların altında bebeğini dünyaya getirdi.

İsmi açıklanmayan kadın, Kiev’de bir metro istasyonunda doğum yaptı.

Dışarıdaki silah sesleri yükselirken, yerel saatle akşam 20.30’da Mia bebek dünyaya geldi. Mia bebek Ukrayna’nın ‘mucize bebeği’ olarak adlandırıldı, kısa sürede ülkede gündem oldu.

Mia’nın doğumundan hemen sonra çekilen fotoğraflar, Ukraynalı politikacı Hannah Hopko tarafından Facebook’ta paylaşıldı.

Küçük Mia, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında doğan tek bebek değil.

BİR BEBEK DAHA DÜNYAYA GELDİ

Annenin izniyle paylaşımda bulunan bir doğumevi doktoru, dün başka bir bebeğin daha dünyaya geldiğini söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan doktor, hastanenin bombalandığını bu yüzden doğumun bodrum katındaki sığınaklarda meydana geldiğini duyurdu.

Öte yandan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin üçüncü gününde halk, geceyi yine sığınaklarda ve metro istasyonlarında geçirdi.

Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Kharkiv’de, halkın metro istasyonlarına sığındığı ve vagonların içinde uyuduğu görüldü. İngiliz Daily Mail gazetesi, yaşananları İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Blitz saldırılarına benzetti.

HALK, ÜÇÜNCÜ GECEYİ DE METRO İSTASYONLARINDA GEÇİRDİ

Metro istasyonuna sığınanlar arasında bebeklerin, çocukların ve evcil hayvanların da olduğu, binlerce kişinin geceyi metro istasyonlarında geçirdiği aktarıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu