Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberlerSonDakika

Arif Şentürk vefat etti!

15/02/2022

Batı Trakya Türklerinin de yakından tanıdığı Rumeli türküleri ile hafızalara yer edinen Arif Şentürk bu gün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

81 yaşındaki Şentürk, geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılmış ve durumunun ağır olduğu belirtilmişti.

ARİF ŞENTÜRK’ÜN HAYAT HİKAYESİ

1941 yılında Kuzey Makedonya’nın Kumanova kentinde dünyaya geldi. Arif Şentürk, baba tarafından aslen Arnavuttur, anne tarafından Boşnaktır. 10 kardeşi vardır.

İlk öğrenimini Kuzey Makedonya’da okudu. 1956 yılında ailesiyle birlikte Kırklareli’ne göç etti. Daha sonra İstanbul’un Zeytinburnu ilçesine yerleşti.

Ekonomik zorluklar dolayısıyla 15-30 yaşlar arasında marangozluk, boksörlük, futbolculuk, hakemlik, berberlik gibi işlerle meşgul oldu. Son olarak Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimleri aldı.

1974 yılında TRT radyosundaki Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması anonsuyla yarışmaya katılmaya karar verdi. Harbiye’de bulunan Mesut Cemil Stüdyosu’nda düzenlenen yarışmada önce Anadolu türküleri okudu. Fakat zaten o dönemde birçok Anadolu türküsü olmasından dolayı tutmaz denilerek, “Sen Rumeli’den geldin, niye Rumeli türküleri okumuyorsun? Git biraz hava al gel onları oku” dendi. Sonrasında ‘Vardar Ovası’ ve ‘Bulut Gelir Seher’ türkülerini okuyan Arif Şentürk, Nida Tüfekçi’nin de desteğiyle Türk halk müziği dünyasına adım attı.

Rumeli türküleriyle adını duyuran Arif Şentürk, sanat hayatı boyunca birçok albüm yaptı. Müzik dışında dizi, sinema oyunculuğu ve film müzikleri de yapan birçok dizi ve filmde çeşitli rollerde boy gösterdi.

2018 yılında bypass kalp ameliyatı geçirdi. 2022 yılında yine kalp rahatsızlığı dolayısıyla hastanede tedavi gördü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu