Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberlerSonDakika

Hayvan üreticilerine cirolarına göre yüzde 7’lik destek verilecek

08/02/2022

Tarım Bakanlığı yapılan görüşmeler sonucunda büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde, üreticilerin cirolarına göre yüzde 7 oranında sübvansiyon desteği vermeyi kararlaştırdı.

Elde edilen bilgilerine göre, çiftçilerin Ocak-Mart 2022 döneminde sahip olacakları ciro üzerinden bu dönemdeki süt ve et satışlarına göre %7’lik sübvansiyon desteği sağlanacak. Yardım tutarının toplamda 30 milyon euro civarında olduğu, ilk ödemelerin ise Nisan ayından itibaren yapılması bekleniyor.

Tarım Bakanlığı tarafından üreticilere yönelik yeni önlemlerinin açıklanmasının ardından, hayvan üreticilerinden tepkiler gelmeye başladı. Verilen sübvansiyonların yetersiz olduğunu belirten Teselya Hayvan Yetiştiricileri ve Hayvancılık Birlikleri Federasyonu Başkanı Takis Peveretos, Tarım Bakanlığının bu yöndeki kararına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili federasyondan yapılan açıklamada, “Sayın Bakan, böyle bir şeyi duyurmak ve kabul etmemizi beklemeniz bizi değersizleştiriyor. Bilmelisiniz ki Sayın Bakan, yetiştiriciler sözde yardımlara aldanmaz. Açıkladığınız cironun %7’si yardım değil, çiftçiler için alay konusu. Gerçek yardıma tekabül eden önemli ve ciddi bir miktar vermenizi ve çiftçilerimize dağıtmanızı rica ediyoruz. Sorunlarımızın çözümü için nihayet Başbakan’a dönmenin zamanı geldi mi?” ifadelerine yer verildi.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu