Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberlerSonDakika

Belediye başkanları 29 Ocakları kutladı

31/01/2022

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin ve Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, 29 Ocaklarla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundular.

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan yaptığı paylaşımda, “29 Ocak olaylarında yer alarak hak ve kimlik mücadelemize katkıda bulunmuş bütün soydaşlarımızı saygıyla anıyor 29 Ocak Hak Arama ve Direniş Günümüzü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin de sosyal medya hesabındaki paylaşımda, “İnsan tarihi süreç içinde olumlu olumsuz bir çok tecrübe ile sınanır. Batı Trakya Türkü’nün sınandığı ve başarıyla geçtiği bu sınavın yıldönümü olan 29 Ocak’lar daha sonraki nesillere de örnek olması gerektiği için canlı tutulmalı düşüncesindeyim. Hak Arama Mücadelemizin Yıldönümü Kutlu Olsun” görüşlerine yer verdi.

Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin paylaşımında şunları kaydetti: “29 Ocak 1988 tarihinde soydaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde, tek yürek, tek yumruk halinde tarihindeki en önemli kitlesel direnişi gerçekleştirdi. Azınlık toplumu demokrasi dersi vererek, barışçıl yollardan, baskılara, haksızlıklara, adaletsizliklere, hak ve mülk gaspına dur dedi. Dönüm noktası niteliğindeki bu gösteriler akabinde hiç birşey eskisi gibi olmadı. Bu davaya gönül vermiş, o gün meydana inen, bugün hayatta bulunan büyüklerimizi saygı ve vefayla, ebediyete irtihal edenleri minnet ve rahmetle anıyorum.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu