Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

İskeçe’de Türk Azınlık kurum ve kuruluş başkanlarından Mizanlı köyüne ziyaret

13/03/2023

İskeçe’de Türk azınlık kurum ve kuruluş başkanlarının yöneticileri Mizanlı köyünü ziyaret etti.

Öğrenci velilerinin daveti üzerine 12 Mart Pazar günü İskeçe’deki azınlık kurum ve kuruluş yöneticilerinden oluşan bir heyet Mizanlı köyünü ziyaret etti. Ziyarette İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Dr. Hüseyin Baltacı ve Azınlık Okulları Encümenler Birliği Asbaşkanı Adnan Peçenek yer alarak öğrenci velileri ve köydeki soydaşlarla buluştu.

Azınlık kurum başkanları ile Mizanlı köyünde yaşayan soydaşlar, Türk azınlık eğitimi ve azınlık okullarımızı ilgilendiren konular hakkında görüş alışverişinde bulundu ve çocuklarımızın eğitimiyle ilgili meseleleri istişare etti. Azınlık kurum başkanları, azınlık eğitimi ve azınlık okullarının önemini gerek bireyler gerekse toplumumuz için önemini vurguladılar.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetğlu ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada “İskeçe’nin Mizanlı köyündeki soydaşlarımızın daveti üzerine İskeçe’deki Türk azınlık kurumları yöneticileri olarak köyü ziyaret edip, öğrenci velileriyle bir araya geldik. Azınlık eğitimi ve azınlık okullarını konuştuk. Misafirperverlikleri için teşekkürler” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu