Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Yıldırım Belediyesi Dr. Sadık Ahmet’in Doğum Günü anısına program düzenledi

08/01/2024

Bursa Yıldırım Belediyesi, hayatını Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmaya adayan merhum Dr. Sadık Ahmet’in doğum günü olan 7 Ocak Pazar günü bir program düzenledi.

Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyona, Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet de katıldı.

Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün sunduğu programa konuk olan Işık Sadık Ahmet, Dr. Sadık Ahmet’in verdiği mücadeleyi anlatarak, “Sadık Ahmet, Allah’tan başka hiç kimseden korkmuyordu. Bizleri de öyle yetiştirdi. Bizler de doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Sadık Ahmet her zaman ilkleri başardı. Dostluk Eşitlik Barış Partisini kurdu. Sadık Ahmet, imanlı, inançlı ve çok milliyetçi bir insandı” diye konuştu.

DOĞUMUNUN 77’NCİ YILINDA VEFA

Organizasyona ev sahipliği yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Davasına sadık bir adam olan, Dr. Sadık Ahmet hak ve özgürlük mücadelesiyle sadece Batı Trakya Türklerine değil tüm Türk İslam coğrafyasına ve mazlum halklara ilham kaynağı oldu. Dr. Sadık Ahmet, inandığı değerler uğrunda bedel ödemekten çekinmeyen, ismiyle müsemma, davasına sadık bir mücadele adamıydı. Feraseti, zengin kültürel birikimiyle adından söz ettiren önemli bir entelektüeldi. Türk kimliğini yaşamak bir yana Türk demenin dahi yasak olduğu zor bir dönemde, ‘Türk’üm ve öyle kalacağım’ diye haykıran yürekli bir insandı. Batı Trakya Türklerinin cesur sesi olan Sadık Ahmet, Türk kimliğine sahip çıkan ilkeli ve kararlı duruşuyla Batı Trakya’daki kardeşlerimizle beraber 7’den 70’e tüm milletimizin de gönlünde taht kurdu. Her türlü engellemeye ve baskıya rağmen Batı Trakya Türk azınlığının elde ettiği kazanımlarda Dr. Sadık Ahmet’in çok büyük emeği vardır” dedi.

MODERN GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ

Çalışmaları tüm hızıyla devam eden Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezini Dr. Sadık Ahmet’in ailesi ve Batı Trakya dernekleri temsilcileri ile incelediklerini ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak, yaşamıyla ve mücadelesiyle hepimize örneklik teşkil eden Dr. Sadık Ahmet’in ismini yaşattığımız spor tesisini bölgenin değişen ihtiyaçları ve artan nüfusu sebebiyle sil baştan yeniliyor, içerisinde evlatlarımızın yetişeceği modern bir gençlik ve spor merkezine dönüştürüyoruz.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu