Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Türkiye ile Yunanistan ortak yapımı Romeo ve Juliet oyunu sahnelenecek

10/01/2024

Türkiye Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Türkiye ile Yunanistan ortak yapımı Romeo ve Juliet oyununu ilk kez İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) sahneleyeceklerini, oyunun provalarının Yunanistan’da yapılacağını belirtti.

Karadağlı, Türk Ocağı Sahnesi’nde düzenlenen “Devlet Tiyatroları, 2024 Tiyatro Her Yerde” programında yaptığı konuşmada, Devlet Tiyatrolarının kurulduğu tarihte Ankara’da 2 sahne ile çıktığı sanat yolculuğuna bugün 75. yıla doğru ilerlerken 13 yerleşik, 10 yerleşik olmayan bölgede, protokol kapsamında ise 4 bölgede 52 sahnede devam ettiklerini belirtti.

Bu sene Türkiye’nin Yunanistan ile çok değerli bir sanatsal birlikteliğe imza atacağını açıklayan Karadağlı, şunları ifade etti:

“Kuşkusuz Shakespeare oyunları arasında en çok bilineni Romeo ve Juliet’tir. Kaderi ayrılık olan iki genç aşığın hikayesi, yüzyıllardır dilden dile yayılmış, acımasız dünyamızdaki bu denli saf aşkın düşüncesi bile bizleri bugün, hala mest etmeye yetmiştir. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecek, sergilenen aşk masalı üzerinden sevginin değeri bir kere daha vurgulanacaktır. Yunanistan’da provaları yapılacak oyun, ilk defa İstanbul’da AKM’de seyirciyle buluşacak. Ankara ve İzmir’in ardından Atina’da sahnelenecek. Böylece bir kere daha koşulsuz sevgi bizlere merhem olacak.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu